İzlanda Gezi Rehberi | İzlanda Gezisi Maliyeti ve Gerekli Bilgiler

yazan MilesForDreams
İzlanda’da ikonikleşmiş uçak enkazı

Dünya üzerinde görüp görebileceğimiz en bu dünyadan olmayan, size kendinizi adeta paralel bir evrende hissettirecek müthiş ülke İzlanda uzunca senelerdir gidilecek ülkeler listemizin en tepesindeydi ve dünya gözüyle bu doğa harikasını gördüğümüz için mutluluğumuzu tarif edecek söz yok. Ancak hissiyatımız şudur ki hani çok güzel bir filmi izledikten sonra müthiş bir mutlulukla beraber izlememiş olmayı dileyip tekrar tekrar izleme isteği vardır ya işte İzlanda bizim için tam olarak bunu ifade ediyor. Keşke ülkeyi karış karış gezerken o şaşırma, korkma duygularını baştan yaşayabilsek! Gezmesi zor bir ülke değil ama sağlam bir planlama aşaması var. Size bu yazıda uçak biletinden, konaklamaya, aktivitelerden mevsim şartlarına hepsini anlatacağız. Gözünüz korkmasın İzlanda Gezi Rehberi yazımızı okuyanların sırtı yere gelmiyormuş.

Black Sand Beach’deki bazalt kayalar

İzlanda hakkında

Bu yazıyı okuyarsanız belli ki İzlanda’ya gitmeyi kafaya koymuşsunuz demektir. Nerede bu volkanik ada ülkesi diye merak ediyorsanız okyanusun orta yerinde Grönland ile Avrupa kıtası arasında bir yerde olduğunu söyleyebiliriz. Nüfusu 320 bin kişi ve tahmin edeceğiniz üzere refah seviyesi hayli yüksek. İnsan İzlanda’da gezerken kendi kendine bu adamlar bu refah seviyesini hak edecek ne yapıyor olabilirler diye geçiriyor. Ülkede tarım yok çünkü tarıma elverişli toprak ve hava da yok ancak hayvancılık ve balıkçılık ile büyük ölçüde geçimlerini sağlıyorlarmış.

Bu arada ülkenin altı resmen kaynıyor desek yeridir. 200 kadar aktif yanardağ olması ve ordan burdan çıkan jeotermal sıcak sular gezerken sizde bir miktar yusuflama etkisi yaratsa da bir süre sonra siz de bu çılgın doğaya alışıyorsunuz.

Ülkenin hatrı sayılır sayıda bir oranı elflere inanıyor ve eğer bir yolun elflerin olduğu bir yerden geçmesi gerekiyorsa devlet kararıyla rota değiştiriliyor. Gökkuşağını da elflerin oluşturduğuna inanıyorlar düşünebiliyor musunuz?

Diamond Beach

İzlanda’ya vize gerekiyor mu?

İzlanda Schengen bölgesine dahil bir ülke dolayısıyla eğer Schengen’ininiz varsa elinizi kolunuzu sallayarak ülkeye giriş yapabilirsiniz. Türkiye için konuşacak olursam zaten Türkiye’den direk gelemediğiniz için ülkeye girişte gümrükten de geçmiyorsunuz. Öylece bavulunuz alıp geçip gidiyorsunuz.

İzlanda gün planlaması ve İzlanda rotası oluşturma

İzlanda’da ring road denilen ve adanın etrafını tam tur yaparak tamamlayacağınız bir rota mevcut. Bir de Golden Circle denilen bir günde tamamlanan ve başkent Reykjavik’e yakın olan bir rota mevcut. Golden Circle rotası İzlanda’ya giriş 101 gibi. Bu rotada bir krater gölü, bir geysir ve muhteşem bir şelale ve daha fazlasını görebiliyorsunuz. Zamanı kısıtlı olanların mutlaka yaptığı aynı zamanda geri kalan yerlere göre oldukça da turistik ama çok da güzel bir rota. Seyahatin en başında ya da en sonunda Golden circle rotasını tamamlamak mantıklı olur çünkü Reykjavik’e yakın olması sebebiyle daire çizerek bu turu tamamlayıp ülkeden ayrılabilir ya da turdan sonra güney kısımlara inebilirsiniz.

Gulfoss Şelalesi-Golden Circle

Keflavik havaalanına inmişken ya da dönerken yapılması gereken bir diğer aktivite ise Blue Lagoon. Detaylarına İzlanda gezilecek yerler yazımızda değineceğiz ancak burasının da havaalanına 20 dakikalık sürüş mesafesinde olması sebebiyle ya gezinin sonunda İzlanda yorgunluğunu atmak için ya da bizim gibi yol yorgunluğunu atmak için en başta deneyimlemeyi tercih edebilirsiniz.

Biz kendi rotamızı haritada görmek istediğimiz yerleri işaretleyerek belirledik. Noktalara bakınca görmek istediğimiz bir çok yerin güney ve golden circle bölgesinde olduğunu görünce bize ekstradan çok fazla km yaptıracak kuzey bölgesini eledik çünkü görülecek yerler arasında mesafe artınca zamanımız sadece yollarda geçmesin istedik. Bir de kuzeye doğru çıktıkca ülkede genel olarak az olan konaklama opsiyonu giderek azalıyordu. Bu arada İzlanda’da seyahat ederken asla sıkılmıyorsunuz. Yollar manzaralar efsane ancak tam turu yapmak için harcayacağımız gün sayısını biz İzlanda’daki Highlands bölgesini keşfetmeye harcadık.

Landmannalaugar-İzlanda Highlands

Yaptığımız plan şu şekilde oldu. Blue Lagoon deneyimi ile başlayan gezimizde rotayı güneye çevirdik. Güney bölgede en son Stokksnes’e kadar gidip buradan geriye döndük. Dönüşte bir gün Landmannalaugar bölgesinde İzlanda highlands bölgesinde eşsiz manzaralar keşfettik. Son olarak da Golden Circle turunu tamamlayıp havalimanına gittik. Toplamda altı tam gün gezip ülkede beş gün konaklayarak görmek istediğimiz her yeri gördük.

Bu rotanın bize avantajları en görmek istediğimiz yerlerde hava şartlarından dolayı tam göremediğimiz ya da gezmeyi yetiştiremediğimiz yerlerin üzerinden bir kez daha geçme imkanı tanıması oldu. Bir de tabi izlanda’da benzin fiyatlarından bahsetmiş miydik? Benzin dışarıdan ithal edildiği için geri kalan her şey gibi çok pahalı dolayısıyla az km yapmak bütçemize yaradı.

İzlanda’ya hangi mevsimde gidilir

Geysir

İzlanda’ya her mevsim gidilir çünkü size her mevsimde farklı bir güzellik sunacak kadar bonkör bir ülke. Malum İzlanda denince herkesin aklına kuzey ışıkları yani aurora geliyor. İzlanda hem kendisi güzel bir ülke hem de kuzey ışıklarına denk gelme şansınız var. O yüzden size bir taşla iki kuş vurdurtabilir. Peki kuzey ışıklarını görmek için İzlanda’ya ne zaman gidilir? Eylül sonundan mart ayının sonlarına doğru kuzey ışıklarını görmek için doğru zamanlama olacaktır. Ancak bu mevsimde gidecek olmanız ışıkları göreceğiniz garantisini vermiyor. Havanın açık olması ve ışıkların göründüğü bölgede olmanız gerekiyor. İzlanda konum itibariyle rüzgarlara ve ülkenin üzerinde her daim bulut öbeklerine denk geleceğiniz bir ülke. Biz yazın gitmemize rağmen sis, yağmur ve bulutlar hep bizimleydi. Tabi ki bir de kuzey ışıkları için havanın tamamen karanlık olması gerekiyor. Bizim gibi günlerin uzun olduğu yaz döneminde giderseniz şansınız sıfır. Son önemli bir nokta da kuzey ışıkları mevsiminde dahi gidiyor olsanız havanın aydınlık olması son isteyeceğiniz şey demem o ki eğer ışıkları görmeye gidiyorsanız ayın tam karanlık olduğu yani dolunay olmadığı döneme denk getirmeye özen gösterebilirsiniz.

Kerid Krateri-Golden Circle

Kuzey ışıklarını görebilmeniz için size harita ve zamanlama desteği veren aplikasyonlar var. Aurora alerts, Aurora, Aurora Now ve kış zamanı fırtınayla ilgili bilgi vermesi için Vedur.is kullanmak faydalı olabilir. Bir de unutmadan gördüğünüz kuzey ışıkları fotoğraflarının bir çoğu uzun pozlama ve tripod ile çekilmiş profesyonel fotoğraflar. Deneyimleyenler Iphone ile ya da çıplak gözle görünen ışık yoğunluğu ile fotoğraflar arasında fark olduğunu söylüyor.

Gelelim bizim İzlanda’yı ziyaret etmek istediğimiz mevsim olan yaz aylarındaki durumlara. Yaz denince aklınıza böyle tshirtler, sandaletler gelmesin, sağlam rüzgar ve yağmur geçirmez montlarınız en yakın arkadaşınız. Yalnız mayonuz yanınızda olsun. Tezat oldu belki biraz ama evet İzlanda’da mayonuza baya bir ihtiyacınız olacak çünkü ülkede o kadar çok doğal jeotermal havuz var ki bir yanda montlu bir yanda bikinili kızları İzlanda’da görmek çok olası.

Biz ağustos ortası gibi İzlanda’daydık hava sıcaklığı 6 ile 15 arasında değişkenlik gösterdi ve termal bir içlik + polar + rüzgar geçirmez mont ile gezdik. Bazen de termal ince bir içlik + mont’a geçiş yaptık. Bazen elleriniz soğuktan hareket kabiliyetini yitiriyor bazen de bir şapka olsa da taksam diyorsunuz. İzlanda için diyorlar ki havanın değişmesi için beş dakika beklemeniz yeterli. Gerçekten de beş dakika olmasa da fırtınalardan bir anda süt liman havalara geçiş yaptığımız çok oldu. Kötü havaya denk gelirseniz moral bozmayın.

Lava Tarlaları

Peki turist kalabalığına rağmen neden yaz aylarını tercih etmelisiniz? Bir kere kalabalık kesinlikle diğer ülkelerden alışık olduğunuz bir kalabalık değil hatta bazen İzlanda’nın ürkütücü doğası karşısında yanınızda birileri olsun bile isteyebiliyorsunuz. Öte taraftan ülkenin çok kendisine has yemyeşil bir bitki örtüsü var. Ağaçlık değil ama nasıl desek o muhteşem şelaleleri krater göllerini yeşiller içinde görmek istedik. Kışın hatta mart, nisan aylarında bile gitseniz karlar hala erimemiş oluyor. Dolayısıyla bazı noktalarda doğasını tam hakkıyla göremiyorsunuz. Örneğin Kerid Krater gölünü bembeyaz ya da iyi ihtimalle suyunu buz tutmuş olarak bulma ihtimaliniz yüksek. Bir de tabi ki İzlanda’da bizi en çok etkileyen F road denilen ve sadece 4×4’ler ile girebileceğiniz İzlanda’nın highlands kısmı var ki off. İşte buraya sadece yazın gidiliyor o yüzden burası bile başlı başına yazın gitmek için bir sebep. Yaz ayında İzlanda’ya gitmek için sizi hala ikna edemediysek son bir madde de yaz aylarında beyaz geceler dolayısıyla günışığından yararlanma ve daha fazla yer görme ve az gün konaklayarak daha fazla yer gezme şansı elde etmeniz. İzlanda’da konaklama fiyatlarına bakarsanız ne demek istediğimizi anlayacaksınız.

İzlanda’ya ulaşım

Svartifoss Şelalesi

Gelelim en çetrefilli konuya. Sene olmuş 2019 İzlanda’ya hala direkt uçuş bulunmuyor. Bu da demek oluyor ki adaya ulaşmak için uçak bileti alırken bir takım beyin yakan hesaplamalar ve aktarmalar yapmanız gerekiyor. Biz en optimumu bulmak için bir tam haftasonumuzu bu işe harcadık neredeyse tüm opsiyonları denedik. Başkent Reykjavik’te bulunan Keflavik havaalanına Avrupa’da bir çok şehirden uçuş bulunuyor. Oslo, Stockholm, Kopenhag, Prag, Amsterdam, Helsinki, Paris,Basel, Frankfurt,Berlin bu şehirlerden en çok tercih edilenlerden. Havayolu olalarak ise Icelandair, AirBaltic, WOW, Norwegian, SAS, Wizz, Easyjet gibi bir çok alternatif var. Biz giderken Pegasus ile buradan Prag’a, Prag’dan AirBaltic ile Riga’ya, Riga’dan da yine Airbaltic ile Reykjavik’e uçtuk. Dönerkense Reykjavik’den Stockholm’e Icelandair ile, Stockholm’den de İstanbul’a Pegasus ile uçtuk. Uçuşların aralarında da 3-4 saat bıraktık ki olası bir rötarda plan aksamasın.

Farklı o kadar çok alternatif var ki siz size uyacak opsiyonu arama motorlarından kombinasyon deneyerek bulabilirsiniz. Yalnız bagaj kilo haklarınız konusunda bilet almadan dikkatlice okumalısınız. Biz İzlanda pahalı bir ülke olduğu için yeme-içme konusunda her şeyimizi yanımızda götürdük.O yüzden birimiz 20 kiloluk bir bagaj hakkı aldı diğerimiz kabin bagajıyla seyahat etti ve rahatça sığabildik.

Dipnot olarak WOW air uçuşumuzu iptal edince para iademizi alıp Icelandair’den bilet aldık ama bu son dakika iptallerinde fiyatlar yükseliyor ve aradaki fark yolculardan çıkıyor. Ne yazık ki low cost havayollarıyla seyahat edince de bu gibi durumlar olabiliyor.

Blue Lagoon-Sıcacık buz mavisi sulardayız

Ek not: Uçak bileti almadan önce uçuş ve dönüş gün ve saati için Blue Lagoon’da müsaitlik olup olmadığını kontrol etmek işinize yarayabilir çünkü aylar öncesinden burasının biletleri tükeniyor. Blue Lagoon’a gezilecek yerler yazımızda değineceğiz ancak burayı ziyaret etmeden ülkeden çıkış yapmıyorsunuz değil mi?

İzlanda’da araba kiralama

İzlanda’nın hakkı araba kiralanmadan tam anlamıyla verilemediği için bu seyahatin harcama kalemlerinin önemli bir kısmını oluşturacak olsa da şiddetle araba kiralamanızı öneriyoruz. Ülkede toplu taşıma diye bir şey yok. Otobüs seferleri de kısıtlı, tur fiyatları da yüksek olunca en güzel yöntem araba kiralamak oluyor. Zaten Golden Circle gibi en turistik yerlere tur bulabilecek olsanız da kendi oluşturacağınız rotanız için görmek istediğiniz her yere gidecek bir tur yok. Araba kiralarken hangi mevsim seyahat edeceğiniz önemli. Eğer karın kışın olduğu bir dönemde gidecekseniz 4×4 bir araç kiralamanız mantıklı olacaktır. Eğer yaz aylarında gidiyorsanız bizim gezdiğimiz yerlerde Landmannalaugar hariç 4×4 araç kiralamanızı gerektirecek bir yol yok. Zaten ülkede neredeyse adanın etrafını çevreleyen bir tane 1 numaralı yol var. Bu yol da asfalt olduğu için 4×4’e ihtiyacınız yok.

4×4 Aracımız

Ancak bizim gibi İzlanda’nın highlands bölgesine gitmeyi kafaya koyduysanız F road denilen sadece 4×4’lerin girişine izin verilen yollardan geçmeniz gerektiği için 4×4 kiralamanız avantajlı olur. Aslına bakarsanız ceza kesecek kimse olmasa bırakın 4×4’ü Tofaş kartalla bile gidersiniz çünkü yolun sıkıntısı yok ama işte bir kere kural koymuşlar. İzlanda pahalılıkta uzay seviyede olduğu için ceza yemek isteyeceğiniz son yer olur.

Ceza demişken bir de hız sınırlarıyla ilgili minik bir uyarıda bulunalım. İzlanda’da maksimum 90 km hız yapabiliyorsunuz. Şehir içlerine girerken de bu sınır 50 km’ye kadar düşüyor. Yollarda çok sayıda kamera/radar olduğu ve daha önceden gidenlerden çok ceza yiyen duyduğumuz için biz tedbiri elden bırakmadık.

Gelelim İzlanda’da benzin ve benzin istasyonu konusuna. Diğer Avrupa ülkelerindeki gibi benzini kendiniz dolduruyorsunuz. Kredi kartınızı okutunca depoyu fulleme seçeneğinde ilk anda kredi kartınıza 18.000 ISK bloke koyuyor. Daha sonra aldığınız kadarını çekip blokeyi kaldırıyor. Bundan dolayı kredi kartınızda yeterli limit olması önemli. Bakınız buradaki yazımızda daha önce bu konuya değinmiştik.

Fjaðrárgljúfur Kanyonu

Elinizin altında her yerde bir restoran, benzin istasyonu vs yok bazen 30-40 km gitmek gerekebiliyor ancak çok da benzinsiz orta yerde kaldım dedirtecek kadar da az değil. Siz bulduğunuz zaman depoyu fullerseniz hiç bir sıkıntı çekmezsiniz. Depo fullenirken wc ihtiyaçlarını benzincide görmek de çok mantıklı çünkü bazen km’lerce hiçliğin ortasında gidiyorsunuz. Ayrıca bir çok turistik noktada wc’ler ücretliyken benzincilerde hem temiz hem de ücretsiz oluyor. Bir de İzlanda’da yollarda aracın durması yasak. Hadi durdu diyelim göz alabildiğine açık alanlar ve ortalarda tek bir ağaç bile yok. Mesaj alındı diye düşünüyorum.

Thingvellir National Park

Biz arabamızı havalimanındaki Lotus Car Rental’dan kiraladık. Riske girmek istemediğimiz için full kasko aldık, full kasko alınca bir de araçla beraber sınırsız wifi kiti vermeleri güzel oldu. Siz gideceğiniz zaman en uygun fiyatı neresi veriyorsa onu seçebilirsiniz. Havalimanındaki bulabileceğiniz diğer araç kiralama firmaları Blue Car Rental, Saga, Dollar, Surprice, Goldcar, Sixt, Hertz, National, Enterprise, Thrifty. Bu arada eğer İzlanda’da Highlands bölgesinde aracınızla nehir geçeceğiniz bölgelere gidecekseniz sigortanızın bunu da kapsadığından emin olun. Şaka değil lav püskürmesi için bile sigorta seçeneği var. İzlanda’ya hoşgeldiniz.

Eğer ilk defa yurtdışında araç kiralayacaksanız sizi yurtdışında araba kiralamakla ilgili her detayı verdiğimiz buradaki yazımıza alalım.

İzlanda para birimi ve parayı dönüştürme

Eğer bir kredi kartınız varsa ülkede sırtınız yere gelmez. En ufak market harcamasından benzin istasyonlarına hatta wc’ye kadar her şeyi kredi kartıyla ödedik. Elimiz İzlanda kronuna değmeden de ülkeden ayrıldık. Paranızı boşu boşuna dönüştürmekle uğraşmanıza gerek yok.

İzlanda’da konaklama

Landmannalaugar

Konaklama seçeneklerinin hayli kısıtlı olduğu bir rota ile karşınızdayız ancak neyse ki otel olmasa bile en ücra köşedeki airbnb’ler bu anlamda imdadımıza yetişiyor. İzlanda’da konaklama çok pahalı bir kalem. Yerler sınırlı ve hızlı tükeniyor. O yüzden rezervasyon için erken davranmak şart. Ring Road ve Blue Lagoon’u göreceğiniz gün Reykjavik’de alternatiflerin fazla olması sebebiyle konaklamayı tercih edebilirsiniz. Biz ilk iki gece Seljalandsfoss’a yakın bir Airbnb’de konakladık. Pırıl pırıl bir köy eviydi. Adresini buraya bırakıyoruz. Sonraki gün Stokksness’de Hotel Jökull’da konakladık. Burayı da öneririz. Kahvaltısı enfesti. Son iki günde de Golden Circle’daki geysire yakın bir airbnb’de konakladık. Onun da linkini buraya bırakıyoruz.

İzlanda yeme içme önerileri

Pahalılığını da geçiyorum biraz merkezden uzaklaşınca yeme içme alternatifiniz bir yerden sonra sadece benzinciler oluyor. Biz Norveç’i nasıl tek kuruş harcamadan gezdiysek oradaki yöntemlerin aynısını kullanarak bu seyahati de dışarıda hiç yemek yemeyerek geçirdik. Aynı yöntemleri İzlanda’ya da uyguladık. Nasıl yaptık merak ediyorsanız buradaki yazıya tıklayabilirsiniz.

Puffin kuşları çoğunlukla yazın görünüyor

Eğer bizim yöntemimiz size uymuyorsa o zaman bütçe dostu Bonus marketlerden kahvaltı ve akşam yemeği ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz. Paketli ve mikrodalgada ısıtılarak yenecek baya çeşitli yemekler sandiçler var. Fiyatlar da gözünüzü korkutmasın. Türkiye’de orta halli bir restoranda yemek yiyeceğiniz fiyatlara marketten karnınızı doyurabilirsiniz.

İzlanda harcamaları ve İzlanda seyahati bütçesi

Gelelim en merak edilen konuya. İzlanda ucuz bir seyahat rotası değil ancak her kuruşa sonuna kadar değiyor. Bizim yaptığımız harcamaların bazılarını siz daha uyguna halledebilirsiniz ama fikir vermesi açısından yine de paylaşıyoruz. Aşağıdaki ücretler 2 kişilik olarak paylaşılmıştır. Yanlarına eylül 2019 kurlarıyla çevrilmiş TRY tutarlarını da belirtiyorum.

Tepeden Svartifoss Şelalesi

Uçuşlar : (Gidişte İstanbul-Prag + Prag-Riga + Riga-Reykjavik)
:(Dönüşte Reykjavik-Stockholm + Stockholm-İstanbul)
(Uçuş ücretlerine bir kişi için 20 kg’lık bagaj ücreti dahildir.) (4.900 TRY)
Konaklama: (191 eur + 142 eur + 187 eur) (520 EUR toplamda) (3.230 TRY)
Araç kirası ve sigortası(6 günlük 4×4): 85.000 ISK + 30.000 ISK (Toplam 115.000 ISK) 5.270 TRY
Benzin: Yaklaşık 1720 km için 30.250 ISK yakmışız. (1.400 TRY)
Yeme-içme market alışverişi: 1800 ISK (84 TRY)
Blue Lagoon: (23.980 ISK) (1.110 TRY)
Kerid Krateri: 400 ISK*2= 800 ISK (37 TRY)
Seljelandsfoss ve Svartifoss otopark: 1450 ISK (70 TRY)
Viking köyü giriş bileti: 1.800 ISK (85 TRY)
2 adet hediyelik magnet: 1485 ISK (70 TRY)

Jökulsarlon buzulu

İzlanda’ya çocukla gidilir mi?

Bizce İzlanda gezmesi zor bir ülke değil. Şöyle ki arabaya atla, indikten sonra bazen neredeyse hiç yürümeden bir şelale gör, sonra arabaya bin bir saat daha git bir buzul gör şeklinde ilerliyor. Dolayısıyla ne aradaki mesafeler çocukları uzun yolda sıkacak kadar uzun ne de görülecek yerler fiziksel olarak ebeveynleri yoracak kadar zor. Tabi ki bazı istisnalar var. Bazı görülecek yerlere bir saat yürüyerek ulaşıyorsunuz ama çoğunlukla da görülecek yerlerin kolay ulaşılır olduğunu söyleyebiliriz. Ahh bir de doğası…İzlanda doğal güzelliği herkese küçük dilini yutturacak güzellikte olduğu için çocuklar bu ülkeye bayılacaktır. Düşünsenize önünüzde beş dakikada bir patlayan bir geysir. Buna heyecanlanmayacak bir çocuk var mı?

Atları seven çocuklar

Hava şartları ise rüzgar, yağmur vs çocuklara olduğu kadar ebeveynlere de zor. Yani siz ne kadar zorlanacaksanız çocuklar da o kadar zorlanır. Ama yağmur ve rüzgar geçirmez mont yazın dahi gitseniz bizce kesinlikle gerekli.

İzlanda şimdiye kadar gördüğümüz ülkeler arasında tahtı zor sallanacak bir yere çoktan oturdu bile. Gözümüz kapalı herkese buradaki güzellikleri dünya gözüyle görmeyi öneriyoruz.

Buraya kadar okuduysanız çok teşekkür ederiz belli ki siz de bizimle ciddi düşünüyorsunuz. Bizi Instagram’da takip etmek için buraya, Youtube kanalımıza abone olmak için buraya tıklayabilirsiniz.

10 Yorum

Avatar
Afet Sener 05/09/2019 - 10:38 am

Her yaziniz ayri hir guzellikte. Sadece
fotograf icin hangi lensleri onerirsiniz?

Yanıtla
MilesForDreams
MilesForDreams 24/09/2019 - 8:36 pm

Afet abla çok teşekkürler. Konuştuğumuz için lensin detayına girmiyorum.Blogda seveceğini düşündüğüm İzlanda ile ilgili ikinci bir yazı daha yayımladık bakmak istersen.

Yanıtla
Avatar
Hülya 05/09/2019 - 2:31 pm

Çok açıklayıcı bir yazı olmuş. Teşekkür ediyoruz. Seneye yaz 1 hafta İzlanda mı 1ay Asya turu mu yapsak diye düşünüyordum. Bakalım hangisi ağır basacak? 🙈🙈

Yanıtla
MilesForDreams
MilesForDreams 24/09/2019 - 5:59 pm

Çook cook tesekkur ederiz. İki opsiyon da harika.Uzakdoguya hic gitmediyseniz orası da şaşırtıcı olur ama İzlanda da baska bir evren gercekten. Blogda Bali, Tayland, Kamboçya yazılarımız da var eğer rotanızda varsa belki göz atmak istersiniz.

Yanıtla
Avatar
Görkem Yüksel 08/01/2020 - 8:34 pm

Merhabalar!

Ben de yakın zaman sonra İzlanda’ya gideceğim 3 gün kalacağım . Araç kiralama hakkında bir sorum olacak, depozito olarak ne kadar vermeniz gerekti aşağı yukarı benim araştırdığım sitelerde 4-5 bin euro diyor neredeyse araba alacağız 🙂

Sevgiler

Yanıtla
MilesForDreams
MilesForDreams 12/01/2020 - 11:00 am

Merhaba Görkem, iyi yolculuklar şimdiden.Aşağı yukarı 800 Eur civarı idi.Eğer super cover alırsan bu kadar bile depozito almıyorlar.
Sevgiler

Yanıtla
Avatar
Gonca 25/01/2020 - 7:33 pm

Merhabalar, yazi icin tesekkurler cok faydaki oldu. Peki Izlanda mi Norvec mi, hangisini daha cok sevdiniz? Yaz icin plan yapiyoruz da 🙂

Yanıtla
MilesForDreams
MilesForDreams 26/01/2020 - 11:45 am

Merhabalar, çok teşekkür ederiz. Şöyle ki biz Norveç’i de İzlanda’yı da çok sevdik. Birbirinden çok farklı rotalar değil, Norveç’te çok güzel yerler görüyorsunuz. Arabayla bir yerden diğerine giderken bile hiç sıkılmıyorsunuz. Norveç’i biz çok beğenmiştik. Ama İzlanda’ya gelecek olursam da orası başka bir gezegen gibi. Yani çok farklı şeyleri bir arada görüyorsunuz, acayip bir ülke. Ayıramıyorum.Çok zor oldu bu soru bizim için. Ama şunu söyleyebilirim şu dünyada gezmeyi sevip İzlanda’yı beğenmeyecek insan yoktur. Ama Norveç de adım başı şelaleri, doğasıyla kendine aşık ediyor.

Yanıtla
Avatar
Musa sipahi 18/08/2023 - 9:31 pm

Muhteşem bilgilendirme içinnçook teşekkürler

Yanıtla
MilesForDreams
MilesForDreams 10/01/2024 - 8:12 pm

Rica ederiz, faydali olmasina sevindik.

Yanıtla

Yorum ve Sorularınız

Beğenebileceğiniz Diğer Yazılar